YVAN GUILINI bij het grote publiek bekend van zijn wereldhit Winter Memories- begint aan een nieuwe fase in zijn carrière.

 

Na een sabbatperiode van 25 jaar doorbreekt Yvan Guilini, de man achter de instrumentale wereldhit ‘Winter Memories’, eindelijk de stilte. ‘The King of Hammond B3 en master on The Keyboards’ verrast met ‘Music Forever’, een gloednieuw album met 13 songs, inclusief de originele versie van zijn wereldhit. Met zijn eigen sound, een mix van jazz en klassiek, dwong de klaviervirtuoos een plek af in het rijtje van de allergrootsten. Even charismatisch als wijlen James Last heeft de immer fris ogende Yvan Guilini op zijn 74ste ‘het beste album uit zijn carrière’ gemaakt. Voor wie houdt van instrumentale muziek zijn ‘Saxophobia’, ‘Fata Morgana’, ‘Libertad Tango’, `Mélancolie´en het sublieme ‘Bizarre’ absolute muzikale pareltjes. Nog steeds heeft Guilini de unieke Hammond B-3 techniek, zijn handelsmerk, in de vingers. Prachtige arrangementen en de topproductie, waarbij Guilini opnieuw samenwerkte met o.a. Samuel Jonckheere (co-productie Lady Gaga) en een rits toonaangevende muzikanten, maken van dit album een uniek pareltje. Met de feestdagen in het vooruitzicht is ‘Music Forever’ een dankbaar geschenk om te krijgen en te geven. De meester is terug en hij heeft er zin in: “Ik ben blij dat ik met dit album een muzikaal lichtpuntje kan zijn in deze bijzondere tijden. Bij de creatie ben ik nog maar eens tot het besef gekomen hoe hard ik dit gemist heb, maar dankzij en met de steun van mijn dochter en een prachtig team, kunnen we mijn fans en vele liefhebbers van instrumentale muziek iets heel mooi aanbieden. Het is trouwens de eerste keer dat de originele  ‘Winter Memories’ op een album van mij verschijnt. Eindelijk!”

 

 

YVAN GUILINI 74 jaar (30 mei 1946) GAAT OOK TERUG OPTREDEN

Na een rustperiode van zo’n 25 jaar zet Hammondvirtuoos Yvan Guilini zich terug aan het klavier. Zijn passie voor muziek en het instrument is terug. Trouw aan de stijl en traditie van vroeger heeft hij een show uitgewerkt waarin de legendarische Hammond B-3 en zijn synthesizers centraal staan. Op de playlist staan zowel nieuwe songs als klassiekers.

 

Yvan Guilini werd geboren te Brugge op 30 mei 1946. Reeds op driejarige leeftijd speelde hij piano. Door de jaren heen creëerde hij een eigen, typische Yvan Guilini sound. Muziek was zijn passie. Zijn eerste publieke optreden deed hij op zijn dertiende, waarna verschillende aanbiedingen volgden met gevestigde namen uit de muziekwereld.

Het Hammond tonewheel orgel. Op zijn achttiende kreeg hij zijn eerste “Hammond  orgel”, de legendarische B-3. Hierop leerde hij een techniek beheersen die weinig anderen onder controle kregen. Hij werd “The King” of Hammond en bespeelde het baspedaal met een verbazingwekkende snelheid. Yvan Guilini creëerde zijn eigen sound, een mix van klassiek en jazz.

 

In 1969 trok Yvan Guilini op wereldtour. Hij trad op in niet minder dan 28 landen. Hij was on tour met de “Dutch Broadcasting Company” waarmee hij uiteindelijk 2 LP’s opnam met populaire jazzmuziek. Eenmaal terug in België ontving hij 2 prijzen voor zijn stijl en muziek.

NEDERLAND

Deze Belgische Top artiest deed zijn allereerste radio optreden in het populaire radio programma “Varietés van 12 tot 2 met Ted De Braak en dit op zijn 16de.. Later deed hij mee aan Vara’s voorstelling waar hij uiteindelijk 2de werd (1979)

 

)

WINTER MEMORIES: WERELD HIT

1976 werd het jaar van zijn commerciële doorbraak. In België alleen al gingen meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank. Het album verkocht in België meer dan 50.000 exemplaren. Winter Memories was een instant big hit. Gevolgd door o.a. Romantica, Prelude de la mer, L’inconnu, Long time ago, Jet fly me to Japan - zomerhit 1986.

1977, Jazz Bilzen. Zijn performance op Jazz Bilzen leverde hem een wekelijks radioprogramma bij een nationale radiozender. Hij speelde er de muziek van de dag in zijn eigen interpretatie.

Radioprogramma bij BRT Radio 2. Yvan Guilini had gedurende 8 jaar zijn eigen radioprogramma bij Radio 2 (toen nog BRT). Op zaterdagochtend -net voor de BRT top 30- speelde hij er eigen songs en versies van grote hits van het moment. 

 

Het begon met de Hammond orgel, maar het groeide uit tot opnames met symfonische orkesten tot 70 muzikanten. Het streven naar perfectie reflecteert zich in de hoogstaande kwaliteit van producties die Yvan Guilini naar voor brengt. De meester op de keyboard brengt gevoelsmuziek, recht uit het hart. Muziek om bij weg te dromen.

Op iTunes zijn er 3 albums met zijn grote successen te verkrijgen.

 

Website www.yvanguilini.be

Contact:           management & PR       www.game-records.be   

Carolina Guilini     00 32 475 26 20 46

Carolina.Guilini@game-records.be

 

 

             

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info:

 

facebook

 

www.facebook.com/YvanGuilini